Лиляна Павлова
Лиляна Павлова / netinfo
Министър Лиляна Павлова откри в Кюстендил изложба от детски рисунки и информационни табла, посветени на 26 септември – Европейския ден на езиците.

Лиляна Павлова
netinfo

 

Лиляна Павлова
netinfo


Председателството на ЕС има уникалния шанс да ни обедини, смята Лиляна Павлова

Заедно с депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев, кметът Петър Паунов, председателят на Общински съвет Михаела Крумова, председателят на  читалище „Братство” Иван Андонов участваха в дискусия  за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г.

Лиляна Павлова
netinfo

Лиляна Павлова  получи от Иван Андонов като подарък шевица от кюстендилски район в унисон с логото за българското председателство.
Кюстендилска област и по- специално Рилският манастир ще са част от културната програма по време на Българско председателство на Съвета на ЕС, анонсира министър Павлова. Тя заяви, че до 10 октомври се набират доброволци , млади хора, които знаят езици да се включат в организационно – логистичната част от председателството.
„Българският език ще бъде официален по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това каза на среща-дискусия в Кюстендил министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС. Именно, за да запазим традицията, да се чува българската реч, да се превежда на български език, всички документи, регламенти и закони, всички дебати ще ги има задължително на български език. Това е с цел да го популяризираме, да го отстояваме и да защитаваме този прекрасен и богат език”, коментира още Павлова.
 

Лиляна Павлова
netinfo

Вижте кой ще влиза в създадения борд по председателството ни на Съвета на ЕС

Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе приемат част от събитията в българското председателство на Съвета на ЕС.
„Беше важно по региони да направим дискусия за това какво интересува хората на място.Днес даваме старт на регионалното обсъждане  именно от Кюстендил.За нас обратната връзка по места е много важна.Често се случва хората да ме спират и да  ме питат какво е важно  в това председателство, какви са приоритетите.Изключително важно е ,че именно на десетата годишнина от влизането на България в ЕС да поемем председателството на съвета на ЕС”, коментира министър Павлова.