Над 2000 глоба за супермаркет в Дупница, който продава развалени храни и затворен магазин в Кюстендил
Над 2000 глоба за супермаркет в Дупница, който продава развалени храни и затворен магазин в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив
Д- р Велка Войнова за нарушителите по Великден
79223
Д- р Велка Войнова за нарушителите по Великден
  • Д- р Велка Войнова за нарушителите по Великден

Акт на стойност над 2000 лв. ще бъде съставен на супермаркет в Дупница, за продажба на 7 кг и 700 грама храни от животински произход с изтекъл срок на годност. Става дума за сирене и колбаси.
"Стремим се, когато законодателя е дал размер на санкция, от- до, да сме в долната граница, но в случая става дума за рецидив. Възбранено за продажба и насочено към унищожаване е и 4 кг агнешко месо, установено в магазин в Кюстендил, който няма разрешително за продажба на месо от копитни животни", каза пред Дарик началникът на отдел "Контрол на храните" към ОДБХ- Кюстендил д- р Велка Войнова.
Издадена е и една заповед за спиране дейността на квартален магазин в Кюстендил, заради груби нарушения по отношения на сграден фонд и оборудване, касаещи безопасността на съхранение на храните в него. За 5 обекта са пуснати предписания по отношение на сградите и оборудването.
Инспекторите от отдел "Контрол на храните" са проверили тематично за Великден, от 30 март до 13 април 86 обекта, в това число- производители на хляб и хлебни изделия, сладкарски работилници, млеко и месо преработвателни предприятия, кланица, складове, магазини, супермаркети и хипермаркети.
Всеки ден през празничните дни са проверявани 7- те магазина за месо в Кюстендилска област.