Над 100 метални капака на шахти са откраднати от началото на годината
Над 100 метални капака на шахти са откраднати от началото на годината / Дарик Нюз,архив

101 метални капака на шахти са откраднати от началото на годината на територията само на град Дупница. Това показва справка на "Строителния отдел" в Община Дупница. Заменени са 76 от тях, но с бетонови шахти, които се произвеждат от Общината. От администрацията уточниха, че в момента се изработват още 30 за останалите места с установени липсващи капаци.
Община Дупница предприеха изработването и монтирането на бетонови шахти още през 2014 година. Причината бе, че откраднатите скари, които бяха заместени с други метални, оцеляваха в продължение на едва няколко дни и отново изчезваха, най-вероятно предавани впоследствие за скрап. На отводнителните шахти в района на ул. "Симеон Велики" все пак ще бъдат поставени метални решетки, но ще бъдат здраво укрепени към пътната настилка. Там, граждани са запълнили с пясък дупките, тъй като липсата на решетки вече няколко месеца причинява повреди на автомобилите им.
От "Транспортния отдел" предстои да възстановяват три от новите табели, които указват границите за начало и край на община Дупница. И двете табелите в района на село Дяково са станали обект на умишлено посегателство от хулигани. Едната е прострелвана, а другата е отскубната. Подобно е положението и на "Самоковско шосе".