Mладежка фондация Арете организира поредица от информационни срещи
Mладежка фондация Арете организира поредица от информационни срещи / netinfo

Mладежка фондация "Арете" организира поредица от информационни срещи
"А сега накъде?" за младежи в горен курс на средно образование и кандидат-студенти.
За град Кюстендил информационната среща ще се проведе на 16.02.2016г. от 11:00 часа в офиса на сдружение ЛАРГО в квартал „Изток" в град Кюстендил.
Участниците в срещите, ученици в гимназиална степен и бъдещи кандидат-студенти, ще получат повече информация, къде и как да продължат своето образование във висше учебно заведение в България и чужбина, какви са условията за кандидатстване, кои са и какви специалности се изучават в университетите и колежите в България, какви са възможностите за получаване на стипендия и финансинсиране на ученето в системата на висшето образование, какви са възможностите за лична консултация в рамките на програма „Информационен и образователен център".
Екипът на Младежка фондация "Арете" цели да постигне по-пълна информираност относно възможностите за продължаващо образование, подкрепа и менторство на младежите от университетски преподаватели и не на последно място по-висока мотивация за образователно и професионално развитие.
Съдействие за организирането и провеждането на семинарите на местно ниво оказват регионалните координатори на младежка фондация "Арете".
Като продължение на семинарите "А сега накъде?" Младежка фондация "Арете" ще организира визити с опознавателна цел в български университети за кандидат-студенти от ромски произход.