Марихуана и ромски протест са темите на задачите за общински стипендии
Марихуана и ромски протест са темите на задачите за общински стипендии / Дима Кирилова,Дарик радио

Житейски ситуации свързани с пробването на марихуана, за да бъдеш приет в определен елитен кръг от съученици и приятел от ромски произход, който търси твоята подкрепа при антиромски протест, са темите на задачите, които се паднаха на теста за общински стипендии в Кюстендил.
97 ученици се явиха на изпита днес, те са разделени в две групи- 8 и 9 клас и 10 и 11 клас.Задачите и темите на есетата бяха отворени от началникът на отдел "Образование" в община Кюстендил Нели Петкова в присъствието на журналисти.
Есетата са на тема- "Какво харесваш в твоето училище и какво искаш да се промени, как ще стане това и как ще допринесеш за промяната?" за 8 и 9 клас.
"Какво харесваш в твоя квартали какво искаш да се промени, как може да стане това и как ще допринесеш за промяната"- за 10 и 11 клас.
"Тестът за общински стипендии се провежда за трета година и можем да го наречем традиционен.Резултатът е важен, защото показва гражданската позиция на децата, отношението им към важни теми ", заяви Нели Петкова.

Марихуана и ромски протест са темите на задачите за общински стипендии
netinfo

 

 

Резултатите ще бъдат ясни до няколко седмици, в зависимост от получените точки ще стане ясен размерът на стипендиите. Максималната стипендия през миналата година беше 300 лв.