Марек стартира с двама нови, чака още трима
Марек стартира с двама нови, чака още трима / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Футболният "Марек" започна подготовка за пролетния полусезон в "А " група с двама нови футболисти- Мартин Кавдански и Георг Василев. Василев идва от "Локомотив"- София, бил е и във втория състав на "Парма".


"Очакваме още поне 3 попълнения до края на седмицата, за да балансираме напускащите. Като за лагера в Сандански, от 19 януари ще бъдем в състав за пролетния полусезон", коментира старши треньорът Тенчо Тенев. Той отказа да коментира шансовете на "Марек" да остане в групата- "можем да говорим за това, след като мине подготвителния период".


Тенчо Тенев допълни, че няма нищо против в отбора да се върнат някои от напусналите отбора, като кюстендилския полузащитник Димитър Илиев.
Веско Цветковски ще е вратар на "Марек", като пом. треньорът Даниел Белчев ще реши дали ще бъде привлечен нов футболист на този пост.
Ясни са съперниците в контролните срещи на "Марек" през подготвителния период. Предвидени са две срещи, на 4 и 18 февруари с "Пирин"- Благоевград, международен спаринг с "Рапид"- Букурещ и още контроли с "Верея", "Миньор", "Беласица", "Септември"- Симитли.


Относно финансирането на отбора, Тенчо Тенев бе лаконичен: "Всичко е наред, имаме за това уверенията на ръководството, разбира се според възможностите на "Марек". Все пак не сме "Байерн"- Мюнхен или "Манчестър Юнайтед".