Любка Георгиева бе избрана за зам.- председател на Съвета за тристранно сътрудничество
Любка Георгиева бе избрана за зам.- председател на Съвета за тристранно сътрудничество / netinfo

Председателката на КТ Подкрепа- Дупница Любка Георгиева бе избрана за зам.- председател на новосъздадения Съвет за тристранно сътрудничество. По закон председател е областният управител. На първото заседание на съвета беше приет правилник за дейността му. Той ще осъществява консултации и сътрудничество по въпросите на трудовите отношения, социалните проблеми и жизненото равнище свързани с Кюстендилска област. Всяко решение на Съвета ще се взимат при 2/3 присъствие на членовете му. Той се състои от 22 души.

 В него влизат представители на Областна администрация, ОД на МВР, Регионална дирекция "Социално подпомагане", Инспекция по труда- Кюстендил, Регионална служба заетост,Бюра то труда- Кюстендил и Дупница,КТ" Подкрепа", КНСБ,Българската стопанска камара, Асоциацията на индустриалният капитал в България,Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Търговско промишлената палата.

"За по- добрата работа на Съвета предлагам в него да бъдат включени и Областната служба "Земеделие",НАП, НОИ и Регионална дирекция по гори", заяви областният управител Любомир Анчев. Това предложение бе прието, както и включването на представител на Занаятчийската камара-

 Създаването на Съвета е по препоръка на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Съветът за тристранно сътрудничество е учреден между трите най-заинтересовани страни при решаването на трудови и социални проблеми - държавата, синдикатите и работодателите.