Конкурсите за директори на 10 училища са много оспорвани, резултатът ще е ясен утре
Конкурсите за директори на 10 училища са много оспорвани, резултатът ще е ясен утре / Дарик радио, архив

Всички кандидати за директор на някое от 10- те общински училища в областта и ОДК- Кюстендил са преминали успешно първия етап от конкурса- изпитът тест. Те са получили над минималния необходим брой точки- 25, при максимални 50, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Радостина Новакова. Днес е интервюто с кандидатите за директори, пред комисия.

Избират се директори на: ПМГ, Езикова гимназия и 1- во ОУ в Кюстендил; ОУ „Никола Вапцаров" в Бобов дол; Гимназия „Христо Ботев" и вчерното СОУ „Димчо Дебелянов" в Дупница, основните училища в селата Джерман и Бистрица; учебни заведения в Кочериново и Бобошево.

Крайният резултат от конкурса и кой печели ще стане ясно утре. Максималния брой точки е 150, а минималния 112. Председател на комисията по избора за директор на 10- те общински училища е Антоанета- Минчева- Пейчева, като в състава и влизат и представители на министерството на образованието и съответната община. Зорка Николова е председател на комисията по избор на директор на ОДК- Кюстендил. И двете са експерти от Регионалния инспекторат.

"Конкурсът ще спечели класирания на първо място", коментира Радостина Новакова.