Конфликт Паунов- Ризов и спорове за оценките на имотите по облигационния заем
Конфликт Паунов- Ризов и спорове за оценките на имотите по облигационния заем / Дарик- Кюстендил, архив

Цените на имотите, който са заложени като обезпечение за облигационния заем са намалени от 70- 82%. Това заяви зам.- председателят на ОС Мая Шишкова. Например, оценката на бившия хотел Спорт палас е занижена от 7 420 000 лв. на 2 295 000 лв., това е направено от лицензиран оценител на банката- кредитор.

Кметът Петър Паунов се съгласи с коментара на Шишкова и допълни, че общинските съветници са тези, които трябва да вземат необходимото решение. "За първи път чувам, че общински съветници не могат да дават оценки на имоти", коментира кметът.

Съветникът от "Коалиция- Кюстендил" Светослав Василев предложи нови оценки на имотите по облигационния заем, на обща стойност- 13 823 400 лв. "Спорт палас" е оценен на 7 295 000 лв. Иван Каракашки от БСП поиска наемането на външни експерти, които да консултират общината за това какво да се прави с облигационния заем.

В спорт влязоха съветникът от РЗС Младен Ризов и кметът Петър Паунов. Ризов обвини кмета, че не се държи като градоначалник, а като патриарх, който взима сам решения, без санкцията на ОС.

"Съветници като вас мислят само за себе си, семейството и бизнеса си. Кметът носи цялата отговорност и мисли за общината. В ОС има хора, които са тук, за да натискат два вида копчета- За или Против Паунов", заяви Петър Паунов.

Младен Ризов му отговори, че е "позор за града".

Дебатите за пазарните оценки на имотите по обезпечението на заема продължават, предстои и гласуване на тази първа точка от дневния ред.