Кметът на Дупница изпрати 4-те националки от дупнишкия клуб по таекуондо за световното първенство

националки от дупнишкия клуб по таекуондо
националки от дупнишкия клуб по таекуондо
"Дайте всичко от себе си, самото класиране на Световно първенство е успех, но аз стискам палци да стигнете до почетната стълбичка. Успех, момичета". С тези думи, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев изпрати 4-те националки от дупнишкия клуб по таекуондо-WTF за най-големия форум на Планетата. В неделя, българският национален отбор за кадети, заминава за Узбекистан, където от вторник започват битките сред най-силните в света. "Конкуренцията е зверска. В някои от категориите има по 35-40 състезателки, включително от водещите страни в нашия спорт Южна Корея, Иран, Тайланд, Америка... Ние обаче сме отлично подготвени, момичетата дадоха всичко от себе си в подготовката и аз вярвам и знам, че ще дадат най-доброто на което са способни. Разбира се, много е важен жребият и потоците, в които ще попадне всяко едно от момичетата, но пък на Световно първенство няма слаби. Познаваме някои от съперничките, но има и такива, които ще ги разучаваме на място. Там е елитът", сподели треньорът им Теодор Георгиев. "Самият факт, че 4 от 6-те момичета в националния отбор сте състезателки от Дупница, говори само по себе си за нивото на "Гладиатор" и работата, която се върши в клуба. Това е успех за треньорите, за тези прекрасни момичета и за целия град, че имаме такива таланти. Повярвайте, че можете, повярвайте в успеха, а ние всички дупничани ще ви стискаме палци", коментира инж.Чимев, след което им дари флаг с герба на Дупница, със заръката: "Четири пъти да го видим на почетната стълбичка".

националки от дупнишкия клуб по таекуондо


Александра Георгиева (категория до 44 кг), Ина Синурлийска (47 кг), Михаела Георгиева (41) и Михаела Костадинова (51 кг) ще са представителките на България в най-тежките и с най-голяма конкуренция категории. "Всяка една от нас отива с нагласата не просто да участва, а да спечели медал. Имаме сили и възможности, разчитаме на тактическите указания на треньорите ни и ще дадем най-доброто от нас", категорични бяха 4-те момичета, които са със завидни успехи от международни турнири и медалистки от европейските първенства и Балканиади. 

С отборът за Ташкент заминава Христо Михалчев, който ще води мачовете на дупнишките "гладиаторки". "Дано се аклиматизираме бързо, защото в момента там е около 42-45 градуса. А в един ден да изиграеш няколко срещи е много тежко. Но ние сме подготвени, момичетата мотивирани, така че...вярвам в успехите", заключи Георгиев.