Германея се раздели с Чечев и Чавдаров, кани Мирослав Петров
Германея се раздели с Чечев и Чавдаров, кани Мирослав Петров / netinfo

Основната цел пред футболен клуб "Германея"- Сапарева баня е запазване на мястото на представителния отбор в Югозападната "В" група. 19 футболисти изведоха на първата тренировка за 2015 г. старши треньорът Борис Кръстев и помощникът му Николай Николов. Неприятната изненада бе контузията на Асен Васев, който е счупил китка при игра на малки вратички в Благоевград и ще отсъства около 2 месеца от терена. Отборът се раздели с Димитър Чечев, а кюстендилецът Илиян Чавдаров премина във втородивизионния "Пирин"- Разлог, където треньор е Димитър Соколов.
Трима бяха новите футболисти на първата тренировка, двама идват от школата на "Марек"- Петьо Иванов и Радослав Виячки, родени са 1995 г., и Марио Златанов, който е от Сапарева баня и се завръща в клуба след като завърши училище в София.
Отборът на "Германея" ще тренира всеки ден от 16, 30 ч. на изкуственото игрище на стадион "Бончук", със съгласието на Иво Паргов. Треньорският щаб планира всяка седмица да завършва с контролна среща в събота. Първата проверка е насрочена за 24 януари със "Септември"- Симитли. Останалите контроли са: на 31 януари с "Пирин"- Разлог, на 7- ми февруари със "Струмска слава"- Радомир, на 14 февруари с "Велбъжд" и на 21- ви- дата, за която се търси противник.
"Част от футболистите работят и затова проверките ще бъдат в събота. Отворени сме за млади момчета. Търсим човек за върха на атаката, голмайстор. Няма да скрия, че с помощникът ми се опитваме да привлечем в отбора бившия капитан на "Велбъжд" Мирослав Петров, но на този етап, той няма желание да се върне на футболния терен, а би ни бил много полезен", заяви в ефира на Дарик старши треньорът Борис Кръстев.
Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов и зам.- кметът Васил Маргин присъстваха на първата тренировка и дадоха гаранции, че общината ще помага и занапред на отбора.