/ iStock/Getty Images
Изследване с бързи тестове за COVID-19 започва в квартал „Изток” в Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. По последни данни, нови двама души от община Кюстендил са дали положителен резултат за коронавирусна инфекция. Третият обявен случай за областта е контролна проба на вече препотвърден случай.

Положителни проби са дали двама мъже от квартал „Изток” – на 43 и на 52 години, които нямат роднинска връзка. Лицата са поставени под задължителна карантина и не са с грипоподобни симптоми. Връчени са предписания за карантиниране на контактните им лица, вземат се и проби за изследване.

Продължава епидемиологичното проучване от компетентните органи. Освен издирване на контактните, в квартал „Изток“ ще стартира и изследване с бързи тестове. Изследването ще се прави по желание на гражданите, със съдействие на медиатори и представители на Сдружение „Ларго“. В отделението за коронавирус на болницата в Кюстендил има хоспитализирано лице, което е от потвърдените случаи тази събота. Това е мъж на 60-годишна възраст, който е в средно тежко състояние. С новите два, потвърдените случаи на заболели от COVID-19 в област Кюстендил, са вече 104.