Детско- юношеските школи на Марек 2010 и Марек 2007 се обединяват?
Детско- юношеските школи на Марек 2010 и Марек 2007 се обединяват? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

В напреднала фаза са разговорите за обединение на детско- юношеските школи по футбол на "Марек 2010" и "Марек 2007". Процеса ще бъде завършен след Нова година, каза за Дарик един от създателите на "Марек 2007" Борис Кръстев.
"Зад гърба ще ни бъде "Актавис". Ще се вдигне нивото още повече, надявам се да се запалят по футбола още повече деца. Има желание от тяхна страна да се обединим. Да стане и конкуренцията по- добра и да се работи на много по- високо ниво. Дано след 2- 3 години тази работа да даде плод и дай Боже мъжкият тим да бъде в А или Б група и тези деца да намерят реализация, а не да търсим футболисти от други школи", заяви в интервю за Дарик Кръстев.

Юноша на "Марек 2007" играе в Младежката Шампионска лига с "Лудогорец"- Веселин Любомиров. Борис Кръстев изрази надежда, той да подпише професионален договор, защото не е тайна, че процент от стойността му ще бъде за клуба- майка, "Марек 2007", който ще запази регистрацията си и най- вероятно мъжкият отбор в регионалната група "Рила".