Д- р Пламен Соколов: Готви се приватизация на общинската болница, обжалвам избора на управител
Д- р Пламен Соколов: Готви се приватизация на общинската болница, обжалвам избора на управител / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Общинският съветник д-р Пламен Соколов алармира, че се подготвя спешна приватизация на общинската болница в Дупница. Той обяви още, че ще обжалва решението на ОбС Дупница за избор на управител на болницата, освен това ще сезира Общинската избирателна комисия, тъй като според него д-р Крум Бонев вече не е общински съветник.
На нарочна пресконференция общинският съветник д-р Пламен Соколов заяви, че негови източници твърдят, че новоизбраният, но все още невписан в Търговския регистър за управител д-р Миков, на събрание в болницата е обявил, че се готви спешна приватизация на общинската болница.
Риторично д-р Соколов попита, какъв е д-р Крум Бонев? Според него, той вече не е действащ общински съветник. От 5 декември, със заповед на кмета на община Дупница, д-р Бонев е назначен на длъжността зам.- управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски" в Дупница, като изрично е записано, че той заедно и поотделно с доц. Недин да изпълняват длъжността управител, да подписват и приемат документи свързани със Здравната каса, за периода от 5 декември до вписването на новия управител д-р Владислав Миков в търговския регистър и до встъпването му в длъжност.

Д р Пламен Соколов Готви се приватизация на общинската болница обжалвам избора на управител
netinfo

Още в същият ден д-р Бонев, в качеството му на управител на болницата е подписал заповед за прекратяване на трудовото правоотношение на Даниела Ильова, заемала длъжността ръководител административно стопански сектор. Според д-р Соколов е подготвена и неговата заповед за освобождаване. На 5 декември д-р Бонев уведомява с писмо банката, с която работи болницата, че лечебното заведение има нов управител и до встъпването му в длъжност временно изпълняващи длъжността са д-р Крум Бонев и доц. Димитър Недин. Д-р Пламен Соколов заяви още, че на 5 декември спешно са сменени бравите на вратите в болницата. Общинският съветник обяви, че ще сезира ОИК Дупница отново ситуацията с д-р Бонев и ще обжалва решението на ОбС Дупница за избор на нов управител на болницата, тъй като едва след гласуването е разбрал, че е в конфликт на интереси, са не само той, но и колегите му д-р Бонев и д-р Никулчин, тъй като и тримата работят в общинската болница и са общински съветници в местния парламент.
Според д-р Соколов, съдбата на общинската болница трябва да се реши чрез референдум, който ще инициира - „Да има или да няма военна болница?"