Борислав Динев е новия шеф на полицията в Дупница
Борислав Динев е новия шеф на полицията в Дупница / Дарик- Кюстендил, архив

 Директорът на ОДМВР - Кюстендил, комисар Г. Джоглев представи на състава на РУП - Дупница, новия началник гл. инспектор Борислав Динев. Той е на 41 години и е на работа в системата на МВР от1994 г.

         Досегашният началник на управлението гл. инспектор Райчо Омерски подаде заявление за преминаване на друга работа след като в РУП - Дупница станаха факт  2 груби охранителни нарушения, заради които последваха уволнения на двама служители, бяха наложени дисциплинарни наказания и приети 2 оставки.

         Директорът на ОДМВР комисар Джоглев благодари пред състава на управлението за постигнатите резултати под ръководството на Омерски  в работата по криминална линия - неутрализирането на организирани престъпни групи, занимаващи се с трафик на културно исторически ценности, с разпространение на наркотични вещества, лихварска дейност и търговия с контрабандно внесени акцизни стоки, за въведената организация по прием на граждани и регистрирането на техните сигнали и отчетността при работата със заявителските  материали. Комисар Джоглев съобщи, че Омерски преминава на работа в ОДМВР и ще му бъдат възложени контролни и методически функции по противодействие на криминалната престъпност.

         Комисар Джоглев пожела успех на Б.Динев като ръководител на РУП - Дупница и му възложи за седмица да представи краткосрочна концепция за кадровото окомплектоване на всички нива в управлението, за преодоляването на проблемите в охранителния сектор и мерки за осъществяване на неотложните дейности.