Активизираха се отново телефонните измамници, баба от Рила им даде 700 лв
Активизираха се отново телефонните измамници, баба от Рила им даде 700 лв / Дарик радио,архив

Възрастна жена от Рила се е разделила със 700 лв., след като е получила обаждане по телефона от мъж, представил се за полицай.Той е обяснил, че дъщеря й е блъснала с автомобила си дете, задържана е и трябва да се плати гаранция, за да не остане в ареста 72 ч. Възрастната жена дала подробни указания по телефона как да стигнат до дома й, през оградата подала на "човека" исканата сума, после се свързала със семейството на дъщеря си, разбрала, че е измамена, и след повече от денонощие е съобщила за случилото се в полицията.
Тази нощ петима граждани от Кюстендилско са сигнализирали, че са получили подобни обаждания, нито един от тях не е станал жертва.
От ОД на МВР призовават: "Бъдете предпазливи! Не се доверявайте на искания за пари по телефона, колкото и убедително да звучат! Не съобщавайте по телефона на непознати лични данни - имена на роднините си, адреси!
Не давайте пари на хора, които не познавате лично и особено на такива, които искат и много настояват да ви помогнат с нещо , като например да освободят от задържане или отговорност ваш близък, да осигурят лекарства, да започнат неотложно лечение. Особено ако това се случва през нощта, бъдете сигурни - МАМЯТ ВИ!"