38,92 сек. е рекорда на писта Пауталия, Зендер отново ликува
38,92 сек. е рекорда на писта Пауталия, Зендер отново ликува / netinfo

С рекорд на писта "Пауталия" приключи състезанието по Тайм Атак и Дрифт шоуто в Кюстендил. С време 38,92 секунди, най-бърз на картинг пистата бе председателят на "Дрифт клуба" Искрен Иванов от Плевен, с БМВ Е-30. Той кара в клас "М2" над 2000 кубика, при така наречените модифицирани автомобили. След него се нареди Ивайло Алексов от София с БМВ Е-36, а третото място спечели Ангел Котев от кюстендилския клуб "Осогово рейсинг", също с БМВ. За третото си място той получи, като награда ново БМВ Е-36 от фирма "Аутогец" ООД.

Кюстендилецът Васил Тодоров-Зендер стана победител в клас "S1" до 2000 кубика, пред родна публика в третия кръг от републиканския шампионат по "Тайм Атак". След успеха си в предишния кръг в Плевен, председателят на "Осогово рейсинг" отново триумфира със своя автомобил "Опел Астра". За съжаление на публиката финалната гонка така и не се състоя,тъй като другият финалист Георги Георгиев от Габрово не се появи за старта със своята "Хонда Сивик", поради технически проблем в автомобила. Така на второ място се класира Георги Георгиев, а трети се подреди Ваньо Цвятков от Ботевград с автомобил "Опел Тигра".

В този клас в квалификациите участваха 36 коли, като много добре се представиха и други двама кюстендилци. Ясен Николов с "Фолксваген голф" отпадна на четвъртфиналите, а Мартин Малинов със същата марка автомобил бе спрян на полуфинала.

В другия клас "S2" над 2000 кубика победител стана Радослав Колев от София с "Мицубиши Лансер", следван от съгражданите си Николай Минков и Антони Янев и двамата с БМВ-3.


Интересна бе надпреварата при модифицираните автомобили. В клас "М1" до 2 000 куб. победител стана Ивелин Чапанов от Плевен, който триумфира с автомобила на кюстендилския пилот в планинската надпревара Кирил Величков - "Хонда CRX", тъй като в съботния ден Чапанов получи повреда в неговото "Рено Клио", а Величков му се притече на помощ.