Заловиха шофьора, убил 24-мъж до с. Клокотница и избягал от произшествието
Заловиха шофьора, убил 24-мъж до с. Клокотница и избягал от произшествието / netinfo

Хасковската полиция е открила и задържала шофьора, който в неделя прегази 24-годишен младеж от село Крепост и приятелката му на изхода на село Клокотница в посока областния град. Водачът е 54-годишен жител на Пловдив - неправоспособен, познат на органите на полицията, осъждан многократно за различни престъпления. В деня на катастрофата е шофирал лек автомобил «Форд Галакси». Задържан е за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура - Хасково. Предстои повдигане на обвинение.

Както съобщихме, в неделя около 20 часа на изхода на село Клокотница в посока Хасково, младежът от село Крепост заедно с 23-годишна девойка от селото излезли от лекия си автомобил "Фиат Пунто" заради авария. Намирали са се на задната лява страна на пътното платно, когато били ударени от неизвестно МПС, което не спряло и продължило в посока Хасково.

От удара на място загина младежът, а момичето бе настанено в Хасковската болница с фрактура на таза, левия крак, ребра и увреждане на вътрешни органи, с опасност за живота.