Съветниците в Димитровград ще гласуват стипендиите за даровити деца
Съветниците в Димитровград ще гласуват стипендиите за даровити деца / Darik News, архив

По 26 точки ще заседава днес общинският съвет на Димитровград. Голяма част от докладните касаят разпореждане с общинска собственост. Сред по-интересните теми са социалните- превръщане на центъра за деца в риск „Дъга” в център за деца и младежи с увреждания, отпускане на еднократна финансова помощ в размер на една минимална работна заплата на семейства от община Димитровград за родено дете, както и средствата от задържаните депозити на 5 политически сили за непочистена агитация след парламентарния вот да бъдат насочени към местния фонд „Ин витро”.

Да отпаднат отстъпките за търговци от страната, които платят таксите си за места на димитровградския пазар за цяла година, предлага кметът Иво Димов. 3-годишен срок на разрешителните за таксиметров превоз, вместо за година, както е в момента, е друг от въпросите, който ще гласува днес сесията. Това се налага поради промяна в закона.

 

Днес димитровградските съветници ще утвърдят и списъка на даровитите деца от общината, които тази година ще получат стипендии. Разпределението им направи комисия, оглавявана от тази по образование в местния парламент Тодор Тодоров.