Свалиха психично болен от покрива на кооперация в Димитровград
Свалиха психично болен от покрива на кооперация в Димитровград / Darik News, архив

От покрива на жилищна кооперация на ул. Кооперативна в Димитровград е бил свален около 21 ч. снощи психично болен мъж. Сигналът към местната служба „Пожарна и аварийна безопасност” е бил подаден в 20:44 ч. Той е стар познайник на полицията в града, тъй като многократно се е обаждал там с различни сигнали, в опит да привлече внимание. Преди време е имало случай, в който отново се е наложила намесата на спасителната група, тъй като е заплашвал, че ще скочи от терасата. Жилищните кооперации там са 3-етажни. Мъжът е 43-годишен, казва се Станимир и живее с майка си, разказват хора, които живеят в близост до дома им. Снощи той се качил на покрива през капандурата, но в момента, в който се озовал на покрива, се вцепенил от страх. При пристигането на пожарната, огнеборците веднага го обезопасили с колан и въже, а след като го успокоили, го свалили отново през капандурата. И други такива случаи е имало, но никой не се ангажира този човек да бъде настанен в съответното здравно заведение, коментираха съседи.

В 10 ч. вчера сутринта димитровградските пожарникари са отваряли заседнал асансьор на пасарелката до Неделен пазар. Заедно с техниците на съоръжението са помогнали от него да излезе възрастен мъж.

Колегите им от Харманли в 19:30 ч. са разчиствали пътното платно на автомагистрала Марица“ след произшествие край града. В Свиленград са оказвали техническа помощ за отводняване на кладенец на ул. Ален мак“ там.

5 са били пожарите в сухи треви за денонощието- край с. Книжовник, вилна зона Каменец“ на Хасково, в димитровградското с. Длъгнево, по пътя за с. Свирково, община Симеоновград и в тополовградското с. Мрамор.