Стотици тениски и комплекти с лого на известни футболни отбори хванаха на Капитан Андреево
Стотици тениски и комплекти с лого на известни футболни отбори хванаха на Капитан Андреево / DarikNews, архив

Тениски с брандове на престижни европейски футболни клубове задържаха митничарите на Капитан Андреево, информират от агенция „Митници". При проверка на товарен камион с украинска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Украйна, митническите служители открили близо 550 мъжки и детски фланелки и шорти, брандирани с емблемите на престижни европейски футболни отбори. Сред групажната стока в товарния камион са намерени кашони със 160 мъжки тениски и детски комплекти с логото на испанските футболни клубове „Барселона" и други 122 броя с логото на „Реал Мадрид". 60 от детските комплекти носили емблемата на тазгодишния победител в Шампионска лига- германският „Байерн Мюнхен", по 30 са били на „Милан", на „Борусия Дортмунд" и на „Манчестър Юнайтед", а само 14 с логото на „Челси".

Стотици тениски и комплекти с лого на известни футболни отбори хванаха на Капитан Андреево
netinfo

Въпреки че от европейското първенство по футбол в Украйна мина година, футболните фен стоки очевидно още са популярни на местния пазар, поради което не липсват опити за подобен тип нарушения, коментират експерти.
Спортните артикули са иззети. Предприети са действия за защита правата по интелектуална собственост, съобразно Регламент 1383 на ЕС. Уведомени за задържането са правопритежателите на марките.