Спор за секретарско място отложи консултациите за ОИК в Димитровград
Спор за секретарско място отложи консултациите за ОИК в Димитровград / DarikNews

Спор за секретарското място между ДПС и Реформаторския блок в общинската избирателна комисия на Димитровград отложи за ден оформянето на протокол за състава й. Консултациите се проведоха днес в администрацията, водени от кмета Иво Димов и секретарят на общината Венета Стоименова. 11-членна ще е ОИК, според решението на ЦИК, като ГЕРБ разполага с 3 места, БСП с две, а ДПС, РБ, ББЦ, ПФ, Атака и АБВ- с по едно.

Участниците в срещата постигнаха консенсус за председател да бъде предложен главният юрисконсулт на общината Димитър Гавазов от квотата на ГЕРБ. Техни представители в комисията ще бъдат и юристите Добромир Якимов и Божидар Туртов. БСП предложи за заместник-председател Михаил Георгиев и за член адв. Бойчо Бойчев. ДПС поиска секретарското място за Филиз Ахмед. За него претендират и от Реформаторския блок, като предлагат Антония Славова.От Патриотичния фронт залагат на Велина Бончева за свой представител, ББЦ на адв. Десислава Костова, „Атака” на Румен Гъбов и АБВ на Антония Делчева.

Идеята да бъде отложено с ден окончателното решение и съставяне на протокола, който ще бъде изпратен в ЦИК, дойде от кмета Иво Димов. Да преспим една вечер, да изпием по кафе и тогава да решим, предложи той. Повторната среща за определяне състава на ОИК ще е в 17 ч. в сряда- 26 август, договориха се участниците в днешната.