Соломон Паси ще бъде водач и мажоритарен кандидат на НДСВ в Хасково
Соломон Паси ще бъде водач и мажоритарен кандидат на НДСВ в Хасково / netinfo

Соломон Паси ще бъде водач на листата на НДСВ и мажоритарен кандидат на жълтата партия в Хасково на предстоящите парламентарни избори. Кандидатурата на бившия външен министър е утвърдена на заседание на Националния съвет на НДСВ снощи.

Соломон Паси е четвъртият официално обявен водач на листа и вторият известен мажоритарен кандидат в Хасково. Социалният министър Емилия Масларова ще води листата на "Коалиция за България" в региона. Мажоритарен кандидат на левицата ще бъде областният управител Райна Йовчева. Водач на кандидатдепутатската листа на ДПС в Хасково ще бъде заместник-председателят на парламента Юнал Лютфи.Първи в листата на "Синята коалиция" ще бъде бившият строителен министър Евгени Чачев.

Очаква се за водач на листата на ГЕРБ в Хасково да бъде обявен областният координатор на партията Иван Петров. По информация на Дарик бившият кмет на Димитровград Димитър Хаджииванов ще заеме първата позиция в листата на ЛИДЕР, а професор Станислав Станилов ще бъде водач на листата на Атака в Хасково.