Започват проверки по болниците, в МБАЛ-Хасково спокойни
Започват проверки по болниците, в МБАЛ-Хасково спокойни / Darik news
Пред Дарик радио шефовете на здравните заведения заявиха, че не знаят за проверката
Болницата в Хасково е обект на разследване за безстопанственост, съобщават от прокуратурата. Проверката е била разпоредена от Главния прокурор Сотир Цацаров. Става дума за периода от 10 декември 2015 г. до настоящия момент.

Сотир Цацаров е разпоредил разследването да се извършва от следователи от Национална следствена служба, под ръководството на Софийска градска прокуратура, за да се избегнат съмнения в безпристрастност.

До момента в хасковската болница не е влизал нито прокурор, нито следовател, заяви пред Дарик д-р Георги Гелов, шеф на МБАЛ-Хасково. Той от медиите научи, че здравното заведение се разследва. Той подчерта, че няма никакви притеснения. Гелов обясни, че от три месеца в дружеството се извършва регулярна проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция, която е по разпореждане на здравното министерство. 

Досъдебни производства има образувани срещу още 19 болнични заведения в страната. Сред тях е и Специализираната болница за активно лечение по онкология - Хасково“ ЕООД. Там се инспектират 42 договора за предоставяне и възлагане на медицински услуги. Инспекцията в Онкото ще приключи до 2 седмици. " Аз такова нещо не съм чувал, че ни разследват", заяви пред Дарик радио шефът на СБАЛО д-р Любомир Василев.