През май БСП анализира кметовете си, през юни номинира новите
През май БСП анализира кметовете си, през юни номинира новите / netinfo
10 от включените в обявения от Изпълнилното бюро списък с 39 номинирани за евродепутати ще предложи за окончателния вариант на изборната листата Областния съвет на БСП-Хасково. Имената са утвърдени след обсъждане на провелото се днес заседание на червеното ръководство. Георги Близнашки, който е сред фаворитите на областната организация ще бъде в Хасково на 28 април. Той ще се срещне с представители на местната власт от региона.

В края на май ще се анализира дейността на действащите в този мандат общински съветници и кметове от БСП. В началото на юни областният партиен съвет ще започне обсъждането и на конкретните номинации на социалистите за следващите местни избори.

В отговор на въпроси за поредицата отменени, или приключили не в полза на кандидатите на БСП конкурси за началници на държавни служби в региона, лидерът на БСП Янко Кючуков заяви, че не желае да конкретизира кой е изпратил въпросните кандидати, но подчерта че не носи лична отговорност. Така нареченият квотен принцип даде възможност на общинските структури да номинират свои кадри и не веднъж сме коментирали липсата на координация вътре в организацията, допълни Янко Кючуков.

Според депутатите Иван Илчев и Костадин Паскалев фактът че партийни кандидати не заемат коментираните постове се дължи на гласуваните от сегашното мнозинство промени в Закона за държавния служител, след които министрите назначават задължително класирания на първо място от конкурсната комисия кандидат.

Защо партийните кадри не са назначени е ясно, коментира областният управител Райна Йовчева и допълни, че ще има нови конкурси, а който е подготвен и може ще ги спечели.