Преводачите на бежанци с 5000 лв. заплата
Преводачите на бежанци с 5000 лв. заплата / aref.government.bg
Преводачите на бежанци с 5 000 лв. заплата
57894
Преводачите на бежанци с 5 000 лв. заплата
  • Преводачите на бежанци с 5 000 лв. заплата

Преводач от арабски език, назначен на граждански договор към транзитния център за бежанци в свиленградското село Пъстрогор  си докарва около 4000-5000 лв. заплата на месец. Това стана ясно от изявление на председателя на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, който коментира и ползите от въведените видеоконферентни връзки.

Никола Казаков бе в Хасково по повод предстоящото национално учение Закрила 2012. А другата цел на посещението му бе да потуши създалато се напрежение около предстоящото изграждане на временен приемателен център за бежанци в град Харманли. Първо кметът на града заяви, че не е наясно какво точно ще се строи в бившите казарми и с какъв статут ще е това място, второ се появиха коментари на хора от града, които изразяваха опасения за спокойствието си.

Никола Казаков заяви, че временният център ще е от затворен тип, бежанците няма да имат право да напускат района му, ще бъдат охранявани от полиция, а и изграждането на такъв център ще е от полза за бизнеса в Харманли. Оказа се даже, че кметовете в областта едва ли не се бият за този център, тъй като докато в Харманли се страхуват, в Тополовград направо са поискали този център да бъде изграден при тях.

Повече по темата чуйте от областния управител на Хасково Ирена Узунова и от председателя на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков в прикачения звуков файл