Преглед на печата- 18 януари
Преглед на печата- 18 януари / netinfo

"3 месеца синя зона гратис до ПМГ" - акцент над главата в днешния брой на в. „Новинар юг", който препраща към стр. 2. Безплатно вече трети месец работи синята зона на улица „Стефан Стамболов" под природоматематическата гимназия в Хасково. От ноември в района няма инкасатор, който да прибира таксата от левче на час. Заместник-кметът Златомир Желев обяснява, че причината е недостигът на инкасатори, тъй като част от тях се пенсионирали. Авантата обаче щяла да секне още следващия месец, пише вестникът.

"Съдът глоби кметството с 5000 лв. за мотопистата" - също акцент над главата във в. „Новинар юг" днес с отправка към стр. 3.  Магистратите потвърдиха наказателното постановление, наложено от ДНСК. Глобата на община Хасково от 5000 лв. заради незаконни подстъпи към мотопистата край областния град, остава в сила, пише вестникът.

"Винарна си купи казарма" - водещото заглавие от 1 стр. на в. "Новинар юг". Министерството на отбраната продаде двуетажно караулно, склад и 106.5 дка в землището на с. Овчарово за 234 718 лв. Бившият вече военен имот щял да се ползва за лозя, разказва вестникът.

„С 1.6 млн. лв. спасяват поречието на Марица"- още едно заглавие от 1 стр. Средствата са за възстановяване на биоразнообразието и са безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда", която ще финансира община Димитровград в партньорство с РИОСВ-Хасково, пише вестникът.

"Кризисен рекорд: 800 евро наем за тристаен в Хасково"- водещата тема от 2 стр. Най-ниският наем е 41 евро месечно - за ателие, пише вестникът.

„Стефан Димитров- човекът на КРИБ в региона", „Израел търси строители за $ 1500" и „Исов смени Искендер в ДПС-Хасково"- също теми от 2 стр.

„Топлят чакалня с духалка на отворени врати"- акцент от стр. 3 с адресавтогарата на Хасково.

„С 489 000 лв. правят план на Хасково до 2020-а"- водеща тема за стр. 4. Проектът спечелен от общината ще набира идеи от граждани, е подзаглавието. Също на стр. 4: „Дневният център за възрастни в Димитровград- с 6 места отгоре", „20 учредяват асоциация на хотелиерите утре" и „ 5 400 смениха джипито си през декември".

„Пускат Григор по „Евроспорт"- водещо заглавие от спортната стр. 5. Победа дели хасковлията от пореден исторически успех за българския тенис, пише „Новинар юг".

„Редник Доника се стяга за Кабул"- темата на стр. 6. Беше ми тежко само първия месец, сетне взех да мисля като мъж, признава хасковската рейнджърка.

Интервю с хасковския еколог Стефан Аврамов на стр. 7 със заглавие: „Първанов излъга за архара". За мен президентът е високопоставен бракониер, казва спецът по защитени видове.

„Иванина остави мъжете в миналото"- водещо заглавие от последната стр. 12.

"Владиката Галактион бил и агент Мишо"- акцент над главата в другия всекидневник „Хасковска Марица" с отправка към стр. 3.

"20 лв. за документ ще плащат бирници в Симеоновград"- водеща тема от 1 стр. на в. "Хасковска Марица". Областният управител върна решения на ОбС, не били оповестени предварително, е подзаглавието.

"Зачернени роднини на протест в памет на жертвите по пътищата" - също заглавие от 1 стр. 30-тина роднини на нелепо загинали деца по пътищата на страната се събраха пред сградата на Съдебната палата във Варна. Инциативата бе подкрепена и от родителите на загиналите шестима младежи в Симеоновград, пише вестникът.

„Кризата и високи такси съсипват ресторантьори и хотелиери"- водещо заглавие от 2 стр. Бизнесът се обедини в браншова асоциация, иска само квалифицирани кадри в заведенията, пише вестникът. Още теми от стр. 2: „8 профи майки чакат за отглеждане на деца", „Започна приемът на заявления за пчеларската програма" и „Въвеждат нови такси"- такса от 1 000 лв. ще плащат операторите за съгласуване и одзобряване на комутационни, радиорелейни и базови станции, пише вестникът.

„Съдът остави 5 000 лв. глоба на общината за мотопистата" и „Задигнаха макари от рибарски магазин"- заглавия от 3 стр.

Темата на броя на стр. 4: "99 деца отпаднали от училище през 2011 г.". Реформа: Слагат таван на извинените извинените отсъствия от часовете, пише вестникът.

На стр. 5: „Война с циганите превръща България в Косово ІІ".

„Талантите начеват годината в Сливен"- водещо заглавие от спортната стр. 6 под рубрика „Борба свободен стил". 15 момчета от „Димитровград" и 4 от „Ангел Войвода" излизат за медалите на тепиха в зала „Хаджи Димитър".

„Млади театрали потеглиха с „Рейс"- акцент от последната страница в днешния брой на в. „Хасковска Марица".