/ Дарик радио, Хасково
Съдът в Димитровград потвърди един акт на непълнолетен, който е протестирал в края на миналата година и един акт е отменен. МВР са санкционирали родителите на двама непълнолетни, защото са били на вън сами след 22:00 часа.

Протестиращи обжалват актове пред съда в Димитровград

Става дума по времето, когато за кратко бе блокирана магистрала „Марица”, където са били децата. Според наказателните постановления, родителите на двамата непълнолетни трябва да платят по 300 лв. Председателят на Районен съд Димитровград Иван Маринов е потвърдил мнението на МВР, а съдия Петър Петров е отменил акта.

Поредният протест в Хасково тръгна от площад "Свобода"

Оказва се, че разказите на полицаите пред двамата магистрати се разминават. Протести в края на миналата година имаше и в Хасково, и на границата. По думите на председателите на районните съдилища в областния град - Пламен Георгиев, и в граничния град - Живка Петрова, подобни казуси при тях не са били гледани.

На 20 ноември 2018 г от полицията в Хасково съобщиха, че 23 непълнолетни деца са били установени на магистралата без придружител по време на протеста, както и че актовете на техните родители са по Закона за закрила на детето.