Димитровград, Парк на приятелството
Димитровград, Парк на приятелството / Дарик радио-Хасково
Парк на приятелството в Димитровград с 12 дръвчета
93206
Парк на приятелството в Димитровград с 12 дръвчета
  • Парк на приятелството в Димитровград с 12 дръвчета
Началото за Парк на приятелството бе поставено днес в Димитровград със засаждането на 12 дръвчета в двора на Комплекса за социални услуги. Това обяви директорът на Дневния център за деца с увреждания Илияна Златева.

В залесителната акция, която е и част от инициативите за Седмицата на гората, се включиха кметът на общината Иво Димов, заместникът му Яшо Минков, председателят на Българо-скандинавската търговска палата Йоран Свенсон, директорът на Държавно горско стопанство в Хасково Любомир Илиев, потребителите и екипите на 10-те социални услуги в общината. 12 са засадените днес от тях фиданки явор, шестил, кипарис и туя.

Димитровград, Парк на приятелството
Дарик радио-Хасково

Още 30 предоставя лесничейството на община Димитровград по повод Седмицата на гората, като те ще бъдат засадени в дворовете на останалите социални институции. Общо около 100 ще бъдат дарени в региона за общини, институции и граждани, които са заявили желание за залесителни акции, съобщи Любомир Илиев.

Димитровград, Парк на приятелството
Дарик радио-Хасково

За тази година Държавното горско стопанство-Хасково предвижда мащабна залесителна кампания в региона , като са предоставени 320 000 фиданки. Най-много ще бъдат те в общините Харманли и Свиленград, уточни Любомир Илиев.