Отиде си Георги Налбантов
Отиде си Георги Налбантов / netinfo

На Гергьовден  този свят напусна почетният гражданин на Хасково и дългогодишен директор на театъра Георги Налбантов, съобщават от ОДТ „Иван Димов”. Незабравими са годините, през които той беше директор на Хасковския театър – от 1959 г. до 1964 г. и  от 1980 г. до 1992 г. Години, през които кани, като режисьори Иван Добчев, Рангел Вълчанов, Георги Черкелов, Асен Шопов, Възкресия Вихърова. Емблематични са спектаклите „Януари“, „Одисей пътува за Итака“, „Суматоха“, „Босилек за Драгинко“, „Хамлет“. Директор на театъра в Димитровград от 1972 г. до 1977 г.

За него Стефан Янков пише:“ Като ръководител на сложната институция“театър“, той има едно неизменно качество, което го прави уважавана личност от всички – принципността. Налбантов обича риска в професията си, но и риска го обича. В критични ситуации поема преди всички риска за решението и го налага безкомпромисно. Бохем по природа, той има работоспособността на вол, паметта на слон и упоритостта на къртица. Затова успяваше във всичко!“

Поклон пред светлата памет на Георги Налбантов!

 

Поклонението ще бъде в неделя, 8 май, от 11 часа във фоайето на Театър „Иван Димов“  и от 13.30 ч. в Ритуалната зала на Централния гробищен парк.