Обновяват пътната маркировка в Димитровград
Обновяват пътната маркировка в Димитровград / DarikNews

Обновяване на заличената хоризонтална пътна маркировка започна по уличната мрежа на територията на град Димитровград, в съответствие с изискванията на Наредба №2 от 2001г. за сигнализация на пътищата, информират от общината. Приоритет са главните транспортни артерии- булевардите  „Г.С.Раковски”, „Димитър Благоев”, „Трети март”, "Христо Ботев", "Стефан Стамболов" и улиците „Иван Вазов” и „Ромен Ролан”.

Обновяването на маркировката е с 2-годишен гаранционен срок и се изпълнява с продукти, отговарящи на съответните стандарти и спецификации. Изработен е график на полагане и е одобрена схема за организация и безопасност на движението, уточняват от администрацията.

Осовите и разделителните линии ще се маркират сутрин, в интервала от 5 до 8 часа, когато ще се ограничава и движението по отделни участъци от цитираните булеварди и улици. Дните, в които ще се извършват дейностите са посочени в приложения график.

Обновяването на стрелките и забранените за движение площи ще става през целия ден без да се затварят участъци от пътя. Община Димитровград призовава водачите на автомобили да бъдат внимателни и да спазват временните ограничения.

 

От администрацията уточняват, че при неподходящи за работа метеорологични условия са възможни промени в графика. Той стартира вчера с бул. „Раковски” и „Благоев” и продължава до 8 юли:

Обновяват пътната маркировка в Димитровград
netinfo

От община Димитровград припомнят, че обновяването на маркировката в града стартира още от началото на месец април с освежаване на пешеходните пътеки около училища, детски градини, ясли и оживени улици.