Неохим с акредитирана еколаборатория по международен стандарт
Неохим с акредитирана еколаборатория по международен стандарт / netinfo

Официална акредитация по международен стандарт получи изпитвателна лаборатория “Екология” на “Неохим” АД. Сертификатът позволява лабораторията да оперира в национален мащаб, а издаваният от нея “протокол за изпитване” има тежест пред институциите в страната.

Обхватът на акредитацията включва вземането на проби и изпитване на води и емисии. Лабораторията извършва анализи на отпадъчни, промишлени, битово-фекални, охлаждащи, повърхностно течащи, дъждовни и питейни води. Също така и на емисии на вредни вещества и химични елементи при водите.

Лабораторията разполага с висококвалифициран персонал, съвременно оборудване, а ценна придобивка е газовият хроматограф за определяне на въглеродния индекс на нефтопродукти.

На територията на дружеството, лабораторията осъществява цялостен мониторинг на “Неохим” във връзка с комплексното разрешително на Министерство на околната среда и водите.

Сертифицирането й е добра оценка за фирмената политика насочена към подобряване на функциониращата система по качество и грижа за опазването на чиста околна среда.