Картини от пясък показва Стефан Чурчулиев в Спомени от лятото
Картини от пясък показва Стефан Чурчулиев в Спомени от лятото / DarikNews, Архив и Община Димитровград
Картини от пясък показва Стефан Чурчулиев в "Спомени от лятото"
68640
Картини от пясък показва Стефан Чурчулиев в "Спомени от лятото"
  • Картини от пясък показва Стефан Чурчулиев в "Спомени от лятото"

Третата си самостоятелна изложба в димитровградската художествена галерия „Петко Чурчулиев" открива в 17.30 ч. днес синът му Стефан Чурчулиев. „Спомени от лятото" е мотото й, а в работите си той използва интересни художествени техники с наслагване на различни по вид и цвят пясъци, които събира по време на пътуванията си до различни точки на света. Казва, че с пясъка се опитва да гради пространство и иска зрителят да забрави за материала. Често рисува натюрморти, защото предметите са история и символи, които носят информация за хората и са огледало на емоциите им. В изложбата са включени и пейзажи, които могат да се приемат за метафори - безмълвен вик срещу шума и суетата на болното ни време, разказва уредникът на галерията Надежда Стойнева. Експертите считат живописта на Стефан Чурчулиев, като стилно определена и пластически изискана, допълва тя.

Изложбата живопис „Спомени от лятото" ще остане в димитровградската галерия до края на януари 2014 г. Стефан Чрчулиев чуйте в приложения файл.

Картини от пясък показва Стефан Чурчулиев в "Спомени от лятото"
netinfo

Стефан Чурчулиев живее и работи в София, на остава свързан с Димитровград, където е минало детството му. По негова инициатива бяха възстановени летните художествени пленери, а общината издава календар от 2 септември на настоящата до 2 септември на следващата година. Пак с неговото съдействие в местната галерия гостуват редица стойностни изложби и художници.