Кампания „Великден за всеки в помощ на пенсионерите
Кампания „Великден за всеки в помощ на пенсионерите / netinfo

Националната кампания „Великден за всеки" - „Дари празник на баба и дядо" се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери.

Сред партньорите на „Великден за всеки" са БЧК, Национален алианс за работа с доброволци, Националното сдружение на общините, неправителствени и работодателски организации, а Нова телевизия и Дарик радио са медиен партньор. Социалната кампания подкрепят популярни личности като Румен Луканов, Николина Чакърдъкова, Криско, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Деси Бакърджиева и Тончо Токмакчиев.

Сред първите общини, обявили подкрепа за инициативата, бе Хасково. Малко по-късно и кметът на Димитровград Иво Димов призова общинските съветници, бизнеса и гражданите в активна възраст да подкрепят кампанията.

Средствата се набират до 25 април по банковата сметка, открита за целите на кампанията, като титуляр е БЧК:

IBAN: BG03BUIB98885029906100 
Банков код: BUIBBGSF 
или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Важно условие на кампанията „Великден за всеки" е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна (кои са те - вижте тук).

Кампанията „Великден за всеки" набира и доброволци, които да съдействат за дарителска акция на пакетирани хранителни продукти в най-големите хранителни вериги. Имената на координаторите в цялата страна можете да видите тук.