Иво Димов: Да спрем с негативните слухове за пазара!
Иво Димов: Да спрем с негативните слухове за пазара! / Дарик радио, Хасково, Архив
Иво Димов: Да спрем с негативните слухове за пазара!
91308
Иво Димов: Да спрем с негативните слухове за пазара!
  • Иво Димов: Да спрем с негативните слухове за пазара!

Мониторингът на димитровградския пазар ще продължи до пълна инвентаризация на всички заети там търговци, обявиха от  Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари, който ръководи операцията. Тя започна през нощта в петък миналата седмица, като и тази сутрин на входовете и изходите на тържището в кв. Каменец има полицейски и коли на жандармерията.

До момента са проверени 146 търговски обекта, като са иззети 6 500 фалшиви артикула, съставени са 12 административни акта за продажби без регистриран фискален апарат и за несъответствия на касовата наличност с данните от фискалното устройство. Образувани са 6 досъдебни производства по чл. 172 б от НК. 20 констативни протокола са връчили от Комисията за защита на потребителите, като предстои съставянето и на 17 акта. Около 2 000 са наемателите на търговски площи на общинския пазар.

 

Операцията на тържището предизвика лавина от коментари в социални мрежи и форуми, като според повечето проверките са ненужно показни и всяващи страх. Обсъжданите от хората версии са, че целят унищожаване на пазара, преместването му на частен терен или в друго населено място. Според други това е наказание за изборните резултати в президентския вот. Кметът Иво Димов отрече всички тези слухове и призова подобни коментари да спрат, тъй като вредят на имиджа на Димитровград и пазара, който е основен приходоизточник за общинския бюджет. Чуйте го в приложения файл.