Гришо е на полуфинал в Торонто!
Гришо е на полуфинал в Торонто! / Guliver/Getty Images

Първата тенис ракета на България Григор Димитров победи Кевин Андерсън с 2-1 сета - 5:7, 7:5, 7:6, и се класира на полуфинал на Мастърса в Торонто, с награден фонд от $3,766,270, съобщава Gong.bg.

За място във финала Гришо среща Жо-Вилфред Цонга, който отстрани Анди Мъри след 7:6, 4:6, 6:4.

С успеха над южноафриканеца Димитров изравни най-доброто си постижение и за втори път в кариерата си достига до полуфиналите на турнир от тази категория. Българинът вече води категорично срещу Андерсън в директните сблъсъци, с пет победи от седем срещи.

Гришо спечели срещу Кевин Андерсън, макар че не бе на върха на своите възможности, и много се затрудняваше на сервис. Въпреки всичко, със зъби и нокти той се бори до край, и зарадва българската агитка на кортовете в Торонто.

След края на двубоя Григор Димитров разкри, че най-важното в заключителната част на мача срещу Кевин Андерсън се е оказала психологическата издръжливост.

„Знаех какво да очаквам от мача. Играл съм вече срещу него, дори не помня колко пъти. Мисля, че сега изиграхме най-добрия мач помежду си. Все пак, когато се стигна до заключителната част, най-важното беше психологическата издръжливост и в каква ситуация трябва да си, за да спечелиш. В крайна сметка, аз бях малко по-силен в това отношение", сподели Григор Димитров след срещата.

Подробности четете в Gong.bg