/ Дарик радио, Хасково
ГЕРБ Хасково
100706
ГЕРБ Хасково
  • ГЕРБ Хасково
Подписка срещу застрояването на парк в хасковския квартал „о. Куба” е била внесена днес при председателя на общинския съвет Таня Захариева, съобщиха на пресконференция от ГЕРБ в областния град. 248 души са я подкрепили. В нея те заявяват, че са категорично против да се застрои терен на ул. „Св. св Кирил и Методий”.

Кметът на Хасково със заповед за терена в „Куба”

Става въпрос за терена, за който от кметството преди дни съобщиха, че е частен имот и това е станало с решение на съда. Там остават 345 кв.м, които са на общината и кметът Добри Беливанов обеща, че няма да бъдат застроявани и ще бъдат облагородени. До въпросния имот, заради който избухна скандал има още един парк.

Днес на брифинга областния координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев  остро се противопостави на застрояването в града и се обяви, че е против унищожаването на зелените площи. „Ще защитаваме зелените площи в града и ще искаме да се увеличат”, каза още той.

Недоволстват от застрояването на частен имот в Хасково

Според него, общината има варианти, за да предотврати строителството на терена. Той бе подкрепен от общинския лидер на ГЕРБ в областния град Станислав Дечев, който и припомни, че преди години в същия квартал е изчезнала детска площадка и се е появила къща.

Председателят на местния парламент Таня Захариева е изискала цялата документация за имота и инвестиционното намерение. Стана ясно, че случаят ще бъде гледан на общинска сесия. Делян Добрев съобщи, че тази вечер на партийно събрание ще номинира Мария Габриел за евродепутат.

Още от изказванията на Делян Добрев, Станислав Дечев и Таня Захариева, чуйте в звуковия файл