/ Дарик радио, Хасково
Два фолклорни концерта за Деня на Европа днес ще представят в Димитровград над 200 изпълнители от 13 читалища на 11 населени места в общината. Проектът е на читалище „Звездица“ и е финансиран от програмата „Пловдив 2019- Европейска столица на културата“.

Концертите са два  – следобеден от 16:00 ч. и вечерен – от 18.30 ч., в спортна зала „Младост“, със специален декор, осветление и озвучаване, като входът е свободен. Следобедният концерт е специално за ученическа аудитория – по-кратък, с повече забавни моменти и интересни танци.

Фолклорен концерт за Деня на Европа
netinfo

Формациите ще представят българският фолклор в съвместни изпълнения. Предвидено е в тях да бъдат включени и зрителите. В обичая „Ладуване“ – наричане на пръстени, танцьорите ще гадаят и наричат на девойки от публиката, която ще може и да пее с изпълнителите, информират организаторите от читалище „Звездица“.

Традиционно ще отбележи днес Димитровград Деня на Европа. Музикално-поетична програма и слова ще има от 10.30 ч. през паметника на Маршал Толбухин, където от 11:00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя, съобщават от общината.