Фермерите тръгват към столицата?
Фермерите тръгват към столицата? / Darik News
Фермерите тръгват към столицата?
47650
Фермерите тръгват към столицата?
  • Фермерите тръгват към столицата?

Земеделските производителите ще продължат протестните си действия, но ще потеглят към столицата, за да изразят своята гражданска позиция, съгласно уведомлението, което бе входирано до Столична община. Това обяви на протеста на зърнопроизводителите до Капитан Андреево председателят на Националната асоциация Ангел Вукодинов. Маршрутът, който ни се предлага от Столична община за протестното шествие, не ни удовлетворява и в момента се обсъждат варианти, за да тръгнат селскостопанските машини на протестиращите зърнопроизводители от страната към столицата, каза още той.

Гражданското общество на земеделските производители призовава двамата най-виновни министри - Найденов и Дянков, да си подадат оставките, се казва в изявление на Националния инициативен комитет за протести в сектор "Земеделие".

Четвърти ден продължават протестите  на около километър от граничния пункт Капитан Андреево. Близо 350 машини на зърнопроизводители от Хасковска и Старозагорска област днес отново блокираха пътя към гръницата, като движението бе спряно от 11 ч. до 14 ч. Към протеста край Капитан Андреево днес се присъединиха и два автобуса на Съюза на зърнопроизводителите от Пловдив. Звукова картина от днешния 4-и ден на протеста чуйте в приложения файл.