Есенните музикални дни на Димитровград стартират с хасковска изложба
Есенните музикални дни на Димитровград стартират с хасковска изложба / Община Димитровград

С изложбата "Дарението на д-р Живко Вражалиев"- дело на хасковската художествена галерия и клавирен концерт, посветен на 200-годишнината от рождението на световноизвестния унгарски композитор Лист, в Димитровград днес започват традиционните Есенни музикални дни. Тази година те ще продължат до 18 октомври.

Експозицията "Дарението на д-р Живко Вражалиев" е подредена в художествена галерия "Петко Чурчулиев" и ще бъде открита в 17.30 ч. днес, а половин час по-късно е клавирният концерт на проф. Женя Захариева. Освен творби на Лист, тя ще представи и творби на Бетовен и Шопен.

Програмата на Есенните музикални дни продължава с концерт на димитровградския забавно-духов оркестър на 12 октомври в камерната зала на КДК. „Танците на Европа" е мотото на концерта.

Празник на градската песен и шлагер на 15 октомври е следващата проява от афиша на Есенните музикални дни. Съорганизатори са читалище „Възраждане", а домакин- общинският театър „Апостол Карамитев".

На 17 октомври в изложбена зала „Асен Крайшников" със съдействието на Полския институт ще гостува изложба карикатури. Същата вечер в камерната зала на КДК е предвиден концерт на Акустичното джаз-трио със солист Мария Арнаудова и приятели. Финалната проява в тазгодишните Есенни музикални дни е концерт на ученици от музикални паралелки на местното СОУ "Васил Левски".