Дефект във Водния цикъл на Димитровград отново затваря част от бул. Благоев
Дефект във Водния цикъл на Димитровград отново затваря част от бул. Благоев / DarikNews
Дефект във Водния цикъл на Димитровград отново затваря част от бул. Благоев
75671
Дефект във Водния цикъл на Димитровград отново затваря част от бул. Благоев
  • Дефект във Водния цикъл на Димитровград отново затваря част от бул. Благоев

Недопустимо нормативно несъответствие в котите на старата и новата канализация по димитровградският булевард "Благоев" налага повторното му разкопаване и полагане на нови канализационни тръби в участък от около 60-70 метра. Дефектът е бил установен при 72-часовите проби на обекта от специалисти на местното ВиК дружество, строителния надзор и общината, които предприели физически оглед. Какви са причините за разликата в котите със сигурност ще бъде установено при разкопаване на участъка. Засега специалистите предполагат, че са течове от старите тръби.

Дефект във Водния цикъл на Димитровград отново затваря част от бул Благоев
netinfo

Заради повторното разкопаване на участъка от кръговото на Тракия до кръстовището на бул. Благоев с ул. Петлешков той ще бъде затворен за движение в рамките на около месец, предупредиха на пресконференция от община Димитровград днес. Като увериха, че констатираният недостатък е по-добре да бъде отстранен сега, преди зимния период, за да се предотвратят евентуални нови наводнения по ул. Петлешков, Първи май, Оборище и бул. Христо Ботев, което не е изключено да се случи при обилни валежи. Разкопаният участък от „Благоев” ще бъде възстановен отново във вида, в който е и асфалтиран изцяло, уверяват от общината. Ремонтните работи ще са изцяло за сметка на фирмата изпълнител на т. нар. Воден проект. Към момента няма яснота колко точно ще струва това, тъй като при разкопаване на дефектния участък ще се видят точните причини и колко метра тръби ще следва да бъдат подменени, както и какво ще е необходимо за саниране на колектора. За временната организация на движението кметът Иво Димов подписа заповед, в която е записано, че тя ще продължи до 20 ноември, като са посочени и обходните маршрути:

Дефект във Водния цикъл на Димитровград отново затваря част от бул Благоев
netinfo

С още информация в звуковия файл чуйте Клавдия Тончева от общинската администрация на Димитровград, инж. Игор Йотов от фирмата –изпълнител, управителят на ВиК-Димитровград Камен Николов и констатиралите дефекта специалисти.