Боби Вълчев трио закрива джаз-феста в Димитровград
Боби Вълчев трио закрива джаз-феста в Димитровград / netinfo

С джем сешън от 21 часа тази вечер в Клуба на дейците на културата "Боби Вълчев трио" ще закрие първия Младежки джазов фестивал в Димитровград.

От 2002 до 2005 г. Боби Вълчев е постоянен участник в майсторските класове по импровизация на Милчо Левиев, а през 2006 г. е негов асистент-професор. Работил е с Камелия Тодорова,Галя, Деси Тенекиджиева, Орлин Павлов, Васил Петров, Маркус Милър, Джордж Бенсън, Били Кобъм и др. От началото на тази година живее, работи, записва и преподава в Лондон. Свири в едни от най-известните джаз клубове там: Ronnie Scott's, Charlie Wright's, Pizza Express.

В 18 ч., на сцената на Драматичния театър "Апостол Карамитев" е концертът на група "3D" със солистка Ванина Георгиева и "Явор Коен фюжън квартет". В 16 ч. в КДК-Димитровград бе прожектиран документалният филм "История на джаза".

Организатори на първото издание на младежкия джазов фестивал в рамките на традиционните за Димитровград Есенни музикални дни, са общината и Акустично джаз-трио Димитровград с ръководител Димитър Русев.