24 търговски обекта е затворила временно НАП - Хасково през първото полугодие
24 търговски обекта е затворила временно НАП - Хасково през първото полугодие / netinfo

24 търговски обекта в областта са били временно затворени от НАП - Хасково за първите шест месеца на годината. Причината са данъчни нарушения при регистрирането на приходи от продажби и отказ след това от страна на собствениците да платят санкции по влезлите в сила наказателни постановления.

1033 са установените нередности за полугодието, по които има съставени административни актове. Повечето от тях - 946, са заради забавено осигуряване на наети лица и липса на подадена информация за осигуровки. 12 са случаите на пропуснати здравни осигуровки, които след санкция от страна на НАП, са внесени от фирмите по сметка на работниците. 61 са нарушенията в търговската мрежа - основно неиздаване на касови бележки и на дневни отчети за продажбите.

През периода са извършени още 380 наблюдения на неизрядни лица и 217 проверки на фирми от рискови браншове с цел превенция и затягане на данъчно-осигурителната дисциплина в условията на криза.

69 560 лева е общият размер на административните санкции, наложени от НАП - Хасково през първите 6 месеца на годината. 55 925 лева, или над 80 процента от глобите, вече са внесени в бюджета.