/ Живка Тодорова
15-годишнина празнува Дневният център за деца с увреждания в Димитровград - един от първите, създадени в страната.

Живка Тодорова

Програмата, с която отбелязват рождения ден, стартира от днес село Глинено ателие за изработване на сувенири, които ще подарят на своите гости.

Великденски дарения за социални заведения  

Води го местният грънчар Ивайло Господинов и се включиха деца от школите и на димитровградския младежки център. Богатата и разнообразна програма за 15-годишнината включва още редица интересни събития.

Живка Тодорова

В петък, 23 август, от 10:00 часа в двора на Комплекса за социални услуги е предвиден Спортен празник, на 28 август - сряда, от 10:00 часа, в градската библиотека- Ателие „Рамка за спомени”, в което ще правят рамка за снимки от любим момент в ДЦДУ.

Живка Тодорова

За 30 август - петък, пак от 10:00 часа, е предвидено „На пикник при конете” в димитровградската конна база, а на 3 септември - вторник, от 10:00 часа, в парк „Кръгчето”- Градинско парти „Да засадим цвете за мама”. 

Детска градина и гимназия със съвместен благотворителен концерт

На  5 септември (четвъртък), пак от 10 часа- отново парти „Честит рожден ден, ДЦДУ и ДЦПЛУ!” в ресторант „Москва” и на финала - 10 септември, от 10:00 часа, първата за потребителите на центъра подобна екскурзия „Докосни се до тракийското наследство” в Мезек.

Според директора на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград Ивелина Златева, приемането им от общността, тяхната успешна социализация и интеграция, са най-ценната придобивка за 15-годишното съществуване и работа на центъра. 31 са потребителите в момента, а ползвалите услугата от създаването й до днес - десетки.