12 тона хранителни продукти получиха от БЧК 6 социални звена в Димитровград
12 тона хранителни продукти получиха от БЧК 6 социални звена в Димитровград / DarikNews

12 095 тона хранителни продукти по програмата на БЧК за разпределяне на интервенционни запаси на ЕС бяха разпределени за 6 социални заведения в община Димитровград днес. Това са остатъчни количества, които не са взети от имащите право на такава помощ в двата транша, уточняват от организацията. Сред тези, които не са потърсили полагащите им се продукти най-много са майките на първокласници, уточни председателят на димитровградския БЧК Руси Вълев.

От хранителните продукти сега ще се възползват общо 350 ползватели на социални услуги в община Димитровград, като най-много са в домашния социален патронаж- 250 души, за които месечната такса временно ще бъде намалена от 45 лв. на под 35 лв.

12 тона хранителни продукти получиха от БЧК 6 социални звена в Димитровград
netinfo

 

Продукти от интервенционните запаси на ЕС ще бъдат разпределени за общо 31 социални заведения в област Хасково, като за целта е изготвен специален график, който стартира вчера от Хасково със защитеното жилище, дневния център за стари хора, дома „Асен Златаров” и ПУИ „Д-р Петър Берон”. По график в периода до 28 януари следват Харманли, Стамболово, Любимец, Симеоновград, Ивайловград, Маджарово, Дома за медико-социални грижи за деца в Хасково, Свиленград и Тополовград. Така още 14 848 души от региона ще се възползват от програмата на БЧК. Хранителните продукти включват ориз, брашно, захар, олио, фасул, леща, конфитюр, картофено пюре, мед и вафли.