Габрово
Габрово / Областен информационен център

Финалът на второто национално издание „Предприемачът като откривател“ и споделените мисли на участниците за неговото провеждане, обучителните модули, създадените приятелства и идеи за бъдещето, накараха организаторите веднага да започнат разговори за продължаване и разширяване на инициативата през следващата година.

Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Фондация „Бауерзакс“ – Пловдив си подават ръце за трети път в търсенето и подготовката на най-успешните млади предприемачи. През 2017 г. по инициатива на трите организации бе проведен Национален лагер за предприемачество, а през тази година инициативата бе надградена, като освен издание за младежи от страната бе проведено и международно с участието на деца от България, Беларус, Израел, Полша и Русия.

Участници във вторият Национален предприемачески лагер бяха 22 деца на възраст от 15 до 18 години от Габрово, Велико Търново, Пловдив, Русе и София. В продължение на 8 дни – от 10 до 18 юли 2018 г. те разучаваха тайните на бизнеса, подпомагани от обучени треньори и преподаватели. С личния си пример ги мотивираха успешни млади предприемачи, които гостуваха на място в МАИР „Боженци“, където се проведе лагера. С вдъхновяващ разказ за бъдещето на блокчейн технологията, за създадения стартъп за дигитална идентичност Recheck, за рисковете пред предприемача и за трудностите, които със сигурност съпътстват бизнеса, пред младите хора със страст и ентусиазъм говори Емилиян Енев.

Участниците се запознаха с дейността на местни фирми.