Започва Планинският пешеходен маратон
Започва Планинският пешеходен маратон / netinfo
За десети пореден път Скаутският туристически клуб организира Планински пешеходен маратон “Берберови”. Тази година той е посветен на 170-тата годишнина от рождението на Васил Левски.

Маратонът ще започне от Карлово, като се тръгва по билото на Стара планина. Ще се мине през хижите “Хубавец”, “Балкански рози”, “Васил Левски”, връх Ботев, хижа “Тъжа” и хижа “Мазалат”. Ще завърши в местността Узана. Около 100 км за 24 часа ще изминат пеша участниците в маратона.

“Този маратон е двоен юбилей за нас, защото е десети пореден, а от друга страна- тази година Скаутския туристически клуб в Габрово чества своята 15 годишнина”, каза Председателят на Скаутския клуб Христо Мандев.

Около 10 души, предимно ученици и младежи ще се включат в поредния пешеходен маратон. За тях е осигурен транспорт от Община Габрово, храна и екипировка.

“За жалост миналата година имахме подкрепата на Държавната агенция за младежта и спорта, а сега ни отказаха. Така трябва сами да покрием необходимите около 30 лв разходи на ден за човек”, каза още Мандев.