шофьор вода
шофьор вода / ThinkStock/Getty Images
От 23:00 ч. на 7 април до 01:00 ч. на 8 април ще бъде забранено движението на моторни превозни средства в района на храм „Успение Богородично” в Габрово - улиците „Николаевска" и „Априловска".
 
През празничните дни, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия, ще бъде засилен контролът над участниците в движението. Предвидено е провеждането на специализирани полицейски операции, които ще обхванат третокласните и общинските пътища, както и районите на питейните заведения.

Откриха в какво жените са по-добри от мъжете, когато шофират

Ако шофирате надрусани или без документи, рискувате за застанете очи в очи с Темида

Униформените служители ще следят за водачи, употребили алкохол или неправоспособни такива, както и за непоставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, управление на нерегистрирани и неизправни моторни превозни средства и др.

Двама пътни нарушители в габровско през денонощието - дрогиран и неправоспособен

Година лишаване от свобода и 500 лева глоба за шофиране след употреба на канабис

 
Във връзка с очакваното струпване на голям брой хора и автомобили в районите на църковните храмове, Боженци, ЕМО „Етър“ и Соколския манастир, от Областна дирекция на МВР-Габрово призовават гражданите стриктно да спазват даваните указания от полицейските служители. Служители от пътна полиция ще оказват съдействие на гражданите чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркирането в подходите към съответните обекти.