побой
побой / monitor.bg

Районната прокуратура в Габрово е внесла обвинителен акт срещу местен изнудвач, който със заплахи и побой принудил свой познат да му даде вещи за 1622 лева.

На 3 януари тази година потърпевшият отивал на среща, когато бил застигнат от автомобил, шофиран от Велизар В., който е обвиняем. Велизар спрял колата и му казал да се качи. Потеглили с автомобила и се насочили към дома на Вальо И. След като влезли в апартамента на пострадалият, обвиняемият му поискал пари, но Вальо И. отговорил, че няма. Обвиняемият се ядосал и в изблик на гняв счупил табуретка. Взел крака на табуретката и казал: „Избери си – лактите или глезените“ , като го ударил два пъти по левия лакът. След това го накарал да вземе определени вещи  да ги натовари в колата му.

Оставиха в ареста мъж, пребил безпомощна старица

Така се сдобил с телевизор „Самсунг“, лаптоп „Ейсър“, настолен компютър „Ейсъс“ – Deluxe, три  гири, два чифта обувки, две якета, буфер, пет тонколони, разклонител, професионален фотоапарат „Canyon”, клавиатура и мишка. Предстои  насрочване на делото за разглеждане от съда