Томислав Дончев да поема социалното министерство
Томислав Дончев да поема социалното министерство / вестник 100 вести

Вицепремиерът по управление на европейските фондове Томислав Дончев да поеме и социалното министерство на Ивайло Калфин, който подаде оставка след оттеглянето на подкрепата на АБВ за управляващата коалиция, ще предложи ГЕРБ.

Тази информация избира за водеща вестник "100 вести" днес.

Неповторимото в „Цанко Дюстабанов“ са учениците“, споделя пред "100 вести" Ива Христова, директор на основното училище, което днес отбелязва 172 години от рождението на своя патрон.

Празникът ще започне с поднасянето на цветя на паметника на Цанко Дюстабанов в центъра на Габрово. Честването ще продължи с литературна програма и спортен празник. Състезателните игри с предвидени награди, в които децата трябва да покажат бързина и сръчност, са разделени на две – за по-малките ученици от началния етап на обучение и за учениците от прогимназиалния етап.

Два форума на тема "Туризъм" се провеждат в Габрово и Трявна. На 11 май по инициатива на Туристически информационен център – Габрово и Общината започна работа информационна среща "Туризъм" с участието на туроператорски фирми от страната, която има за цел да представи потенциала за развитието на туризъм не само като места за настаняване, но и като атракции и възможности за приятно и полезно прекарване на времето.

Участниците в срещата са посетили освен известните вече туристически обекти "Боженци"и "Етър" и много места за развитие на селски туризъм.